Home
Diabetes & Reuma
kalknagels
voetschimmel
Ingroeiende nagel
zolen slippers
Drukvrij
Producten
HFL
Permsal magnesium
Spieren
Reuma/Diabetes
Mentale klachten
Hoofdpijn/migrane
PMS / kinderen
Producten Permsal
Prijzen
Filmpjes

 

Menstruatie en PMS

Veel vrouwen hebben last van onderbuikpijnen tijdens hun menstruatie. Die onderbuikpijnen komen vanuit de baarmoederspieren die samentrekken om de oude slijmhuid af te stoten. Naast onderbuikpijnen kunnen vrouwen last hebben van andere vervelende klachten. 

Het premenstrueel syndroom (PMS) is een groep klachten die voor de menstruatie optreden. Enkele symptomen van PMS zijn hoofdpijn, buikpijn, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen. De hormoonverschuivingen voorafgaand de menstruatie is hier de oorzaak van. Magnesium zorgt ervoor dat zenuwen tot rust komen en kan de symptomen verminderen. Magnesium is tevens ook een bestandsdeel van het gelukshormoon serotonine en kan er voor zorgen dat men zich minder depressief of agressief voelt. 

Gebruik en tips

Bij menstruatie kan magnesium op de pijnlijke plekken worden ingewreven en minimaal 20 minuten laten intrekken. Na een korte tijd zal de pijn verminderen. 

Vanuit de natuurgeneeskunde kan een voetenbad helpen tegen menstruatieklachten. Het voetbad in combinatie met magnesium ontspant de spieren, versterkt het immuunsysteem, verhoogt het welzijn en verzacht menstruatieklachten. 

Voor PMS is een magnesium (voet)bad aan te raden. Het bad zorgt niet alleen voor ontspanning, maar ook voor een beter humeur en een betere nachtrust. Daarnaast kan door middel van magnesium olie op de borst zorgen voor minder borstspanningen. De olie kan rechtstreeks op de borst ingewreven worden en vervolgens 15 minuten laten intrekken.

 

Magnesium tekort bij kinderen

Voor kinderen is magnesium erg belangrijk. Ze zijn volop in de groei en magnesium helpt bij de ontwikkeling van de botten, tanden en spieren. Magnesiumgebrek kan klachten geven als infectiegevoeligheid, koorts, concentratie en slaapstoornissen, buikpijn en hoofdpijn. Ook tandbederf kan wijzen op een gebrek aan magnesium bij kinderen.

Gebruik en tips

Wanneer een kind een gebrek heeft aan magnesium kan de voeding aangepast worden. Snoep kan bijvoorbeeld vervangen worden door noten of chocolade met een hoog cacao percentage. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van magnesium voor externe toepassing. Wanneer voeding niet de oplossing is kan een magnesium (voet)bad de uitkomst zijn. 

Magnesium is enorm belangrijk voor de groei van kinderen. Wij adviseren u als ouder zijnde te kijken welke manier het beste is om extra magnesium toe te dienen aan uw kind. 

Simone Versteeg Uw Pedicure Tel:06-19.84.84.96 kvk24337894 BTW18080691 | De Visserstraat 4, 2805 SJ Gouda