Home

 Ingroeiende teennagels

(vaak aan de grote teennagel) zijn een pijnlijke aandoening die vaak gepaart gaat met een ontsteking. Meestal gaan mensen dan naar de Huisarts en hij/zij verwijst u dan door naar een chirurg om de nagel te laten versmallen of te verwijderen dit is een pijnlijke operatie en de genezing duurt minimaal 6 weken.

De pedicure kan deze nagelaandoenig ook heel goed behandelen meestal heeft u al direct verlichting en is vrijwel pijnloos. 

 

Er zijn 2 soorten :

de ingegroeide nagel deze wordt vaak veroorzaakt door verkeerd knippen en of verkeerde voetstand, stoten van de teen, blauwe nagel, vocht ophoping (oedeem).

Ingroeiende nagel deze gaat meestal gepaard met een ontsteking de oorzaak is vaak te kort en hoeken weg knippen, sterke kromming van de nagel (tunnelnagel), te kleine schoenen, verkeerde voetstand.

                                                                          

 

Indien er geen ernstige ontsteking aanwezig is kan ik de nagel zo corrigeren dat hij op een normale manier kan gaan uitgroeien na de behandeling heeft u gelijk verlichting zonder dat er een operatie nodig is. Eventueel is er een nagelbeugel nodig . Een nagelbeugel zet spanning op de nagel zodat de nagel rechter kan gaan groeien .

Hoe ontstaan ingroeiende teennagels?

Oorzaak nummer 1 is: Verkeerd knippen van de nagels

Oorzaak nummer 2 is: Een slecht passende sokken of schoenen

Oorzaak nummer 3 is: Zweet voeten

Oorzaak nummer 4 is : Verkeerde voetstand

Zijwaartse druk van te smalle schoenen wordt de nagelwal over de nagel heen gedrukt. Bovenwaartse druk door schoenen met te weinig ruimte in neus, wordt de nagel dieper in het nagelbed in geduwd.

 

 

 

Home - Provoet - Diabetes -Reuma -Orthese & Antidruk - Voetschimmel - Kalknagels - Ingroeiende nagel - verzekering - Prijzen - Slippers en zolen - medical tapen

Top
Simone Versteeg Uw Pedicure Tel:06-19.84.84.96  | De Visserstraat 4, 2805 SJ Gouda